بنیان و محتوای اولیه راه اندازی این وب سایت به سال ها قبل از پیوستن این سایت به شبکه جهانی اینترنت باز می گردد. زمانی که کاربران از ویندوز 3.1 و نرم افزار Word 6.0 استفاده می کردند و برای اولین بار سیستم عامل ویندوز 95 عربی روانه بازار شد. بزرگترین مشکل استفاده از آن ، نبود امکانات مورد نیاز برای فارسی زبانان ( مانند عدم دسترسی به تایپ حروف فارسی و محدود شدن نرم افزار ها به حروف زبان عربی ، عدم وجود تاریخ هجری شمسی ، عدم وجود Sort صحیح فارسی برای مرتب کردن اطلاعات بر حسب حروف الفبا ، نبود تنوع و گسستگی فونت فارسی ) بود که از ویندوز نسخه های قبل همچنان ادامه داشت و باعث دشواری در امر تولید نرم افزار های فارسی در محیط ویندوز شده بود.
بسیاری از نرم افزار های فارسی ارائه شده در آن بازه زمانی و قبل از آن ، برای ارائه خدمات به ناچار می بایست ویژه نرم افزار خود فارسی سازی را نیز ارائه می کردند که اکثر مشکلات موجود را به نحوی برای همان نرم افزار پوشش دهد و گاه تعدد این فارسی ساز ها و یا تغییراتی که در ویندوز ایجاد می کردند سبب می شد ، سایر نرم افزارها و یا حتی ویندوز در اجرا دچار مشکل شوند.
ما نیز به ناچار برای ادامه تولید نرم افزار های فارسی می بایست به این موضوع می پرداختیم که چگونه مشکل عدم وجود امکانات برای زبان فارسی را حل کنیم اما با یک تفاوت بزرگ و آن هم ، ایجاد امکانات فارسی مناسب برای سیستم عامل ویندوز بود ، نه فقط نرم افزار محصول. بدین ترتیب بود که به مرور زمان و با تلاش پیگیر ، اکثر مشکلات پیش روی حل شد و این تلاش ها علاوه بر جلب رضایت مشتریان ، تجربه ما را در امر ارائه امکانات فارسی برای سیستم عامل ویندوز ، افزایش داد.
در انتها تصمیم بر آن شد تا بخشی از نتیجه این تلاش ها که می تواند گره گشای اکثر مشکلات کاربران فارسی زبان در ایران و سراسر جهان باشد ، به صورت یک سایت در شبکه اینترنت قرار گیرد. در نتیجه این سایت ( فونت فارسی ) در تاریخ 11 بهمن 1389 به شبکه جهانی اینترنت پیوست و تاکنون بیش از یک میلیون بازدیدکننده را تحت پوشش خدمات رایگان خود قرار داده است.
با راه اندازی این وب سایت و نمایان شدن ایده آن ، بسیاری از علاقمندان نیز به تکاپو افتادند تا موجی از سایت های مشابه را ایجاد و در آن به ارائه خدمات بپردازند. برای آنها پیروزی و توفیق روز افزون آرزومندیم.
در حال حاضر فونت های بسیاری بر روی وب موجود هستند، اما اغلب آن ها تنها دارای الگو های حروف عربی بوده و از حروف فارسی ( حروف گ ، چ ، پ ، ژ ، ی ، ه ) پشتیبانی نمی کنند و در تعدادی از موارد نیز به دلیل ویرایش ناصحیح ؛ دارای اشکال در ساختار Codepage هستند. با توجه به گسترش روز افزون نشر اسناد الکترونیک در ساختار های اداری - آموزشی و نبود آرشیوی از قلم های فارسی رسمی برای ایجاد سند های متنی بر آن شدیم تا وبگاه حاضر را ویژه این امر پایه گذاری نمائیم تا همواره با استفاده از قلم های ارائه شده در این وبگاه ، سند هایی با شکل و قالب یکسان ایجاد گردد و از گسستگی و تنوع نادرست قلم ها جلوگیری به عمل آید.
با در نظر گرفتن مسائل فنی و امکانات موجود تصمیم گرفته شد تا این قلم با فرمت TrueType ایجاد شود و قطعا برای داشتن قلمی مناسب و استاندارد نیاز به پیروی از یک استاندارد مناسب بود. در حال حاضر یکی از کاملترین و مناسب ترین استانداردها برای ایجاد قلمی که با زبان فارسی بدون مشکل رفتار کند ، استاندارد جهانی ISO 10464 یا Unicode UCS می باشد.
شما عزیزان می توانید ، قلم های مورد نظر خود را که در آرشیو این سایت موجود نمی باشد و یا به هر نحوی دارای مشکل تایپ حروف می باشد ، برای ما ارسال نموده تا بعد از بررسی و رفع اشکالات احتمالی ، در این وبگاه قرار گیرد.
برای این امر لطفا قلم های مورد نظر را به نشانی الکترونیک Seilsepor@yahoo.com ارسال نمائید. همکاران محترم که در زمینه طراحی فونت های فارسی فعالیت دارند ، می توانند قلم های خود را برای ثبت در سایت به نشانی پست الکترونیک فوق ارسال نمایند. لازم به ذکر است ، قلم های ارسالی می بایست مطابق با استاندارد جهانی Unicode UCS باشد.
در ضمن برای یکسان سازی لیست قلم های موجود در این سایت ، ابتدای نام قلم ها با عبارت Far شروع شده و بنام شخص طراح قلم در سایت ثبت و در اختیار عموم قرار می گیرد. قلم هایی که دارای نماد تبلیغاتی در نام خود باشند ، پذیرفته نخواهد شد.
با تشکر
ابوالفضل سیل سپور
طراح و توسعه دهنده نرم افزار
|
|